Grieks Wijnlandschap

Grieks Wijnlandschap

Over de blog:

Waar het om gaat: er zijn magische landschappen in de wijnwereld en hier gaat het over de Griekse. Oneindig nieuwsgierig en toch niet gevonden wat ik zocht? Dan dankbaar en naïef op onderzoek, voor 10% op het web en voor 90% bij de wijnmaker. Deze regels werden door Viconsult zelf geperst en bevatten geen druivenpit aan monoloog of repetitie. Deze blog is een blend van impressies en analyse. Be warned: ook u zal niet langer over wijn prevelen maar trots over “godendrank” praten.

Misschien wel een... boek?

Waarom doe ik dit?!Posted by Vicky Corbeels Sat, July 11, 2015 23:37:36

Griekenland is groot, met al die onderzeese valleien waaruit eilanden geboren worden. De druif op die eilanden laaft zich zuinig aan het weinige drinkwater dat haar te beurt valt, door dauw en minimale reserve in vulkanisch-poreuze aderen. Ook op de verscheiden vastelandmassa levert de Griekse druif een dagelijks gevecht. In Noord-Griekenland kan je skiën, stel je voor.

Ik wil maar zeggen, schrijven over Griekse wijnen is in de eerste plaats: afbakenen. Volume 1 wordt een wijnreishandleiding van de gebieden tussen 36°-38° N en 21°-26°E. Ik hoor de vraagtekens kletteren bij deze omschrijving, maar die gebruik ik voor uw eigen bestwil (wacht maar). En gros liggen hierin de Cycladen (Zuid-Egeïsche Zee), Sterea Ellada-Athene-Attika, Evia (2e grootste eiland vlakbij Athene) en de Peloponnesos.

Waarom Griekenland dan? For once and for all: omdat het niet bestaat, zo’n oenotoeristische gids voor Griekenland. Omdat ik mijn dorst naar (kennis van) Griekse wijn niet kon verhinderen zich te laten infiltreren door een verslaving aan eerlijk, natuurlijk, naakt druivensap. Omdat ik de pretentie (naïviteit?) heb te geloven dat de Wine Lady Griekenlandreizigers een paar wijntips kan meegeven. Zoals: ga geen wijn sippen in die idyllische toeristische haven, zolang de obers daar geen parels voor de zwijnen serveren.
  • Comments(0)//griekswijnlandschap.viconsult.be/#post2