Grieks Wijnlandschap

Grieks Wijnlandschap

Over de blog:

Waar het om gaat: er zijn magische landschappen in de wijnwereld en hier gaat het over de Griekse. Oneindig nieuwsgierig en toch niet gevonden wat ik zocht? Dan dankbaar en naïef op onderzoek, voor 10% op het web en voor 90% bij de wijnmaker. Deze regels werden door Viconsult zelf geperst en bevatten geen druivenpit aan monoloog of repetitie. Deze blog is een blend van impressies en analyse. Be warned: ook u zal niet langer over wijn prevelen maar trots over “godendrank” praten.

Griekse wijnreis: juni 2017

Griekse wijn op de kaartPosted by Vicky Corbeels Sat, February 25, 2017 16:25:15

Een tocht doorheen de Griekse wijnvelden is eens wat anders. Griekenland ligt nog steeds in de eurozone en in toenemende mate op de radar van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Makkelijk te bereiken dus. De wijnvelden in Attiki, de regio rond Athene, zijn te bereiken per metro en taxi. De andere, daar heb je een gids voor nodig. Een die systematisch de regio’s afschuimt op zoek naar product, producenten en onderweg de do’s en don’ts neerpent. Daar ben ik dan weer goed in. Sinds mijn eerste zelf-uitgestippelde 5-weken trip door Frankrijk in 2011, kwamen dezelfde processen terug bij de reizen die me sindsdien naar Griekenland brachten: voorbereiding, planning, logistieke maatregelen en veel communicatie.

teaser

Er is een boek door ontstaan, dat nog een uitgever zoekt. Maar er zijn ook veel aanvragen gekomen, van professionele en geïnteresseerde reizigers, die ernaar snakken om wat dichter bij de Griekse wijnbouwer te komen. Zijn of haar land te ontdekken, waar zonder uitzondering een historisch verhaal aan vasthangt. Zijn of haar wijnen te proeven, die binnen een nieuw kader van smaaksensatie vallen.

Mijn 6 professionele ontdekkingsreizen en mijn promotie van Griekse wijn op de Belgische markt wekte de interesse van het Davidsfonds. De Cultuurdienst van het Davidsfonds organiseert sinds jaren eigenwijze, op maat gemaakte, perfect geplande culturele uitstappen voor een veeleisend publiek dat met open geest het vliegtuig opstapt. Ze kwamen naar mij voor een gloednieuw programma: een wijnreis naar Griekenland.

Ik zei ja, maakte afspraken met 10 wijnbedrijven en 2 schitterende restaurants, vlocht een 8-daagse wijnervaring door een cultureel programma dat je van de heldendaden van Heracles naar het Partenon stapt via de Olympische Spelen. We doorkruisen Centraal-Griekenland en de Peloponnesos van Delphi tot Sparta. Onderweg heffen we glas op gastronomische parels en op adembenemende bergzichten, terwijl we dialogeren met de troeven van het hedendaagse Griekenland. Gaandeweg leer je de discipline van het wijnproeven, die je zonder voorkennis maar met constante praktijk heel ver zal brengen.

Het is eens wat anders. Je proefde nooit eerder zoals we zullen proeven in juni. Je zal beleven wat je niet voor mogelijk hield. Veel vragen rond dit avontuur? Natuurlijk! Antwoord gegarandeerd: vicky@viconsult.be

Davidsfonds en Omnia Travel verzorgen de inschrijvingen: Programma link hier  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.