krasi

krasi

Griekse wijn, dan de zondvloed

Ontmoetingen met wijn, krasi in het Grieks. Vicky en de vrienden, klanten met een Grieks etiket, een fles die kraakt onder de vingers van studenten en passanten.

In English: Krasi-Eng

En français: Krasi-Fr

leven door de rosé bril

royal flushPosted by Vicky Wed, April 25, 2018 12:48:28

Het is zover. De liefde beukte zich een ingang. De Man sprak zich uit op het moment dat overwinteraars het kasjmier inruilden voor lichtere kledij. Want ook de lente is gearriveerd: volumes en doses worden bijgesteld zodat glimlachende gezichten het volledige verleidingskamp innemen. Is het slim om de abrupte overgang van ijskoude temperaturen naar verzengend warme ochtenden te discuteren? Vast wel, we hebben er nu geen zin in maar dat gesprek komt nog.

Nuttiger lijkt het om het hoofd te breken over de wijn die bij de eerste afspraak getoverd komt. Is rosé een optie? Doet de Man-filosoof, de poëet, de jazzfanaat, aan brosé*?

Niets te verliezen, we zijn vertrokken. De Akakies rosé van Kir Yianni, volledig xinomavro, koud in het fietsmandje. Hopend dat de warme temperaturen, noch de trillende handen, noch de vlinders in de buik de koele fles bedreigen. De Man, die zich een niet-kenner noemt, ontdekt krokant fruit, kaneel, zoethout en zuren. Hij proeft, glimlacht en bevestigt.


Hij lacht en de wereld lacht mee. Zijn appreciatie van de wijn overtuigt me. Binnen twee dagen staat de klimaatopwarming op de agenda van discussie.

*idioot woord voor rosé gedronken door de brothers

  • Comments(0)//krasi.viconsult.be/#post7

Feest samenzwering

royal flushPosted by Vicky Thu, January 18, 2018 00:00:36

Een feestje van twee organisatoren, ik was er een van, werd stilaan no fun voor mijn genodigden. Ten langen leste bevond ik me nl. aan de lopende band cocktails te draaien voor een massa onbekenden. (Tio Tonic by the way bleek het geknipte medicijn voor een paar dames die met buikpijn waren toegekomen.) Middernacht naderde, ik forceerde een paar vrienden voor een samenzwering ver van de dansvloer. Ik wou hun mening over een sapje dat ik net had leren kennen. De fles, Tselepos’ Melissopetra 2016, in feestelijke en bevolkte omstandigheden: de dj en achterklap werden meteen genegeerd.


“Koninklijk, weelderig, strakker dan fruit, elegant en fris. Net boven €15? Geen discussie!“ Het was ook mijn eerste sip van de Melissopetra en ik had even niets toe te voegen. Misschien enkel dat de rokerige boventoon deze Griek gelijkwaardig maakt aan de gewurz uit de Alsace.

Het feestje duurde tot 5u ’s ochtends.  • Comments(0)//krasi.viconsult.be/#post1