krasi

krasi

Griekse wijn, dan de zondvloed

Ontmoetingen met wijn, krasi in het Grieks. Vicky en de vrienden, klanten met een Grieks etiket, een fles die kraakt onder de vingers van studenten en passanten.

In English: Krasi-Eng

En français: Krasi-Fr

vier mythes, vijftig tinten

pitPosted by Vicky Sun, February 25, 2018 18:24:27

Een nietsvermoedende date in Mechelen, met retsina. De Man vroeg of ik Fifty Shades wou zien, ik voelde me gewoon genereus die avond: een Griekse mezze, een fles retsina, te delen alsof het valentijn was. Toen ik Maria bij Zorba vroeg welke harswijn op de kaart staat, was de reactie “ja DIE” even snel als het antwoord “die van Tetramythos”. Ik word week van Tetramythos, de vier mythes in het hoge noorden van de Peloponnesos.


Tetramythos produceert biologisch. Op honderden meter tot zelfs een kilometer boven de zeespiegel, met zicht op zee (dankzij de natuurlijke kliffen van het schiereiland) groeien een aantal hectaren in devotie aan de natuur en aan de expertise van twee broers en een wijnmaker. Ik beken dat ik ooit doodsangsten uitstond op weg naar het domein, toen ik de verkeerde weg had ingeslagen en de bergwand steeds meer op de huurwagen afkwam. De weg werd nauw, de hemel tastbaar. Bijna was ik overtuigd nooit nog retsina te kunnen drinken, tenzij via infuus. De redding kwam achter de laatste berijdbare bocht, net als in de film. Bijna zoals in het après-film moment. Moest er geen combi naast onze auto zijn gestopt.

  • Comments(0)//krasi.viconsult.be/#post3