krasi

krasi

Griekse wijn, dan de zondvloed

Ontmoetingen met wijn, krasi in het Grieks. Vicky en de vrienden, klanten met een Grieks etiket, een fles die kraakt onder de vingers van studenten en passanten.

In English: Krasi-Eng

En français: Krasi-Fr

leven door de rosé bril

royal flushPosted by Vicky Wed, April 25, 2018 12:48:28

Het is zover. De liefde beukte zich een ingang. De Man sprak zich uit op het moment dat overwinteraars het kasjmier inruilden voor lichtere kledij. Want ook de lente is gearriveerd: volumes en doses worden bijgesteld zodat glimlachende gezichten het volledige verleidingskamp innemen. Is het slim om de abrupte overgang van ijskoude temperaturen naar verzengend warme ochtenden te discuteren? Vast wel, we hebben er nu geen zin in maar dat gesprek komt nog.

Nuttiger lijkt het om het hoofd te breken over de wijn die bij de eerste afspraak getoverd komt. Is rosé een optie? Doet de Man-filosoof, de poëet, de jazzfanaat, aan brosé*?

Niets te verliezen, we zijn vertrokken. De Akakies rosé van Kir Yianni, volledig xinomavro, koud in het fietsmandje. Hopend dat de warme temperaturen, noch de trillende handen, noch de vlinders in de buik de koele fles bedreigen. De Man, die zich een niet-kenner noemt, ontdekt krokant fruit, kaneel, zoethout en zuren. Hij proeft, glimlacht en bevestigt.


Hij lacht en de wereld lacht mee. Zijn appreciatie van de wijn overtuigt me. Binnen twee dagen staat de klimaatopwarming op de agenda van discussie.

*idioot woord voor rosé gedronken door de brothers

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.