De wijnwereld van Vicky

De wijnwereld van Vicky

Kopbrekers en smaakspinsels

Wijnproeven is pure nostalgie. Wie heeft het me nog niet horen zeggen? Intussen is mijn mapje “hersenspinsels” ook nostalgisch geworden. Ik schrijf al langer dan ik aan mijn website viconsult.be sleutel, en ik laat de frustratie varen.
Veel over wijn nagedacht. Op onbekend terrein begeven. Wie wil, mag meevaren op deze stuimige wateren van eindeloze verbazing.
Over meevaren gesproken:
zie www.griekswijnlandschap.viconsult.be

Wijnveiling

De eerste keerPosted by Vicky Corbeels Wed, May 21, 2014 13:09:14

“Wil u ook een nummer, mevrouw?”

“Neen, dank u, ik kom maar kijken”.

“Bent u zeker? U weet maar nooit…”

“Allez ja, kom, we zien wel.”

We zaten netjes bij elkaar, een paar tientallen naamloze genummerden, het veilingboekje op schoot en in sneltempo volgend wat de veilingmeester reciteerde aan prachtflessen. We spraken niet, we sympathiseerden evenmin. Dit zou een battle worden! Al gauw werd ik meegesleept in de wave van opverende handen, nummer in de hand.

Hoe vreemd ging ik die andere bieder beschouwen. “Hoezo, die wil die fles ook, ten allen prijze?” Soms moet je je meerdere erkennen. Maar ik keerde huiswaarts met 9 Chambolle-Musigny’s van 1961 en een Haut-Brion van waarschijnlijk 1934. Die laatste gaat nooit open, die is nu al het aandenken aan een opwindende zaterdagnamiddag in Waasmunster, waar Vinauctio me nummer 23 gaf. (januari 2014)  • Comments(0)//wijnwereld.viconsult.be/#post1