De wijnwereld van Vicky

De wijnwereld van Vicky

Kopbrekers en smaakspinsels

Wijnproeven is pure nostalgie. Wie heeft het me nog niet horen zeggen? Intussen is mijn mapje “hersenspinsels” ook nostalgisch geworden. Ik schrijf al langer dan ik aan mijn website viconsult.be sleutel, en ik laat de frustratie varen.
Veel over wijn nagedacht. Op onbekend terrein begeven. Wie wil, mag meevaren op deze stuimige wateren van eindeloze verbazing.
Over meevaren gesproken:
zie www.griekswijnlandschap.viconsult.be

Wine geek

Kennis delenPosted by Vicky Corbeels Wed, May 21, 2014 13:18:40

April 2014. Sinds enkele jaren geef ik les bij Syntra Brussel, “Wijn Leren Proeven”. Deze introductie stoomt cursisten klaar voor de opleiding “Aspirant-Sommelier”. Lang niet iedereen beoogt een carrière als wine steward, zoals dat in het Engels zo mooi heet, maar de honger naar wijnkennis is onmiskenbaar. Als de vraag al groot is, dan is het aanbod nog overweldigender. Waar je je allemaal al niet in kan verdiepen: geologie (denk aan “microklimaat” en “terroir”), chemie (hoe komt die appelsmaak in mijn glas), Europese wetgeving (en een wijnsyndicaat dat zich rebels opstelt), marketing (kijken de Belgen echt niet verder dan de Franse wijngrenzen) en zoveel meer. Daar kan het in mijn stoomcursus bij Syntra over 6 weken verspreid niet over gaan. Toch analyseren wij, wine geek wijnconsulten, tientallen nieuwsbrieven, gespecialiseerde media, professionele uitwisselingen op dagelijkse basis. De consument heeft met een paar klikken op de smart of het scannen van de QR op de fles informatie binnen handbereik. En het ontbreekt hem aan… het grote plaatje, het menselijke verhaal. Daarom blijven expertise vereist en studie oneindig. Wijnconsulten delen parate kennis, op maat van de klant, en zijn tezelfdertijd ambassadeur van de wijnmaker. Probeer het maar eens, er zijn er verdomd goeie bij.

  • Comments(0)//wijnwereld.viconsult.be/#post3