De wijnwereld van Vicky

De wijnwereld van Vicky

Kopbrekers en smaakspinsels

Wijnproeven is pure nostalgie. Wie heeft het me nog niet horen zeggen? Intussen is mijn mapje “hersenspinsels” ook nostalgisch geworden. Ik schrijf al langer dan ik aan mijn website viconsult.be sleutel, en ik laat de frustratie varen.
Veel over wijn nagedacht. Op onbekend terrein begeven. Wie wil, mag meevaren op deze stuimige wateren van eindeloze verbazing.
Over meevaren gesproken:
zie www.griekswijnlandschap.viconsult.be

Wine Lady of the Year 2015

De eerste keerPosted by Vicky Corbeels Sat, March 14, 2015 21:23:31

“Ik heb voor u gestemd hé” kwam een sympathieke man me zeggen. Stamelende ik. “Je stelde jezelf toch kandidaat als Wine Lady of the Year?”

Enkele googlekliks later zag ik het staan, op de website van Foodprint: tussen de vijf bekende vrouwen met ronkende beschrijvingen stond ook Vicky Corbeels. Wie is die vrouw, dacht ik bij het lezen van mijn eigen beschrijving.

Intussen zijn we twee maanden verder en de stemming loopt op zijn einde. Op 10 januari, mijn verjaardag godbetert, verloopt de deadline. De afgelopen twee maanden ging ik een beetje improviseren. Een link in mijn handtekening, een zinnetje op mijn website. Facebook ook, ik kon zomaar eens 600 vriendjes overhalen… en natuurlijk mijn internationale netwerk van wijn en niet-wijn.

In die twee maanden werd ook meer over de organisatie van de verkiezing bekend. Foodprint (van de betere edities van Culinaire Ambiance), Meyhui, Winterhalter en deelnemende instituten als Gault Millau zetten sinds zes jaar hun schouders onder het “Sommelier of the Year” event. Met in 2015 de eerste “Wine Lady” omdat vrouwen wel zeer aanwezig, maar onderbelicht blijven in het wijnsegment. Blijk ik de shortlist gehaald te hebben, ondersteund door –totnogtoe- nobele onbekenden. Wat een… eer. Want laat nu net het minst interessante aan mezelf zijn, dat ik een vrouw ben (quote Nilofer Merchant, dankzij Elke Jeurissen). Mijn 1.77m en zware stem zijn geen poppenattributen.

(Hier haal ik een deel door, want ik post dit pas 2 maanden later) (seconden tikken sneller dan mijn hartslag, these days)

Maandag 16 maart is het zover: dan staat er een Wine Lady of the Year op het podium in de Gentse Flanders Expo. En een Sommelier of the Year. En een Pizzaiolo en een Culinaire Persoonlijkheid. De resultaten blijven onder embargo tot dan. Alvast een ongelofelijke merci aan al mijn stemmers. Er staan me liters degustaties te wachten als ik win. Als.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.