De wijnwereld van Vicky

De wijnwereld van Vicky

Kopbrekers en smaakspinsels

Wijnproeven is pure nostalgie. Wie heeft het me nog niet horen zeggen? Intussen is mijn mapje “hersenspinsels” ook nostalgisch geworden. Ik schrijf al langer dan ik aan mijn website viconsult.be sleutel, en ik laat de frustratie varen.
Veel over wijn nagedacht. Op onbekend terrein begeven. Wie wil, mag meevaren op deze stuimige wateren van eindeloze verbazing.
Over meevaren gesproken:
zie www.griekswijnlandschap.viconsult.be

Bordeaux Wit Rosé Clairet 2012 2013

Kennis delenPosted by Vicky Corbeels Wed, May 21, 2014 23:22:43
http://www.vinogusto.com/blog/nl/18-witte-rose-en-clairet-wijnen-om-deze-zomer-van-te-smullen/

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vicky Corbeels Thu, June 12, 2014 20:22:10

Op 11 juni stelden we deze laureaten voor aan een select groepje wijnprofessionals. De dag was er perfect voor: stralende zon, een barbecue. 18 begeleidende witte, rosé en clairet Bordeaux. Het gezelschap van Cathérine en Marc, resp. Planète Bordeaux promotie verantwoordelijke en vice-president. Bevindingen in het kort:
-we blijken redelijk streng in het beoordelen van witte Bordeaux: de hoogst scorende wijnen waren van het jaar 2013 (Chateau Bonnet, Chateau La Commanderie du Bardelet, Dourthe n°1) en alle culinair inzetbaar. Valentine van Chateau Lamothe de Haux en Lise de Bordeaux waren enkele 2012 waarvan het scherp bittere kantje plaats maakte voor rijkelijk exotisch fruit, en die werden tijdens de bbq ontzettend geapprecieerd.
-De hoogst gequoteerde rosés waren millesime 2013 en daar primeerde het amicale, gezellige, terras-gehalte.
-De clairets zouden de verrassing van de avond worden: het vooroordeel van "noch vis, noch vlees" werd totaal onderuit gehaald door originaliteit. Op dit criterium behaalden de Chateau Landereau en de Marquis du Génissac zelfs hogere scores dan de witte Bordeaux.
Om er maar enkele te noemen, want alle 18 werden geproefd en goed bevonden. Een dag later heb ik nog geen hoofdpijn-berichten ontvangen, behalve van zij die er niet bij waren.